2012. május 28., hétfő

Henry Doorly Állatkert - Nebraska, Omaha (USA)

címkék: henry doorly állatkert egyesült államok usa nebraska omaha zoo vadaspark állat kert állatkertek állatok

A Henry Doorly Állatkert és Akvárium az Egyesült Államokban, Nebraska államon belül, Omaha-ban található. Az állatkert több téren is világ rekorder. Ha a terület és fajszám arányát tekintjük, akkor akár a világ legnagyobb állatkertje címet is megkaphatná.

Itt található az Egyesült Államok legnagyobb macskaféle komplexuma. 11 beltéri és 10 kültéri részre van osztva. Száz macskát találhatunk itt, melyekből 9 faj tartozik a nagymacskákhoz.
 
Az Éjszaka Királyságai nevű részben az éjjel aktív, illetve sötétben élő állatok találhatók. Az Éjszaka Királyságai és a Sivatag együttessen 7800 négyzetméteren (1,9 hektár) terül el. Található itt: nedves barlang 4,3 méter mély akváriummal, egy kanyon, afrikai dioráma, eukaliptusz erdő, száraz denevér barlang és mocsár.
 
A Lied Dzsungel a világ egyik legnagyobb beltéri esőerdeje. A 24 méter magas épület 6100 m2-en terül el. A belső összfelület 11400 m2. A földes gyalogösvényekkel bejárható dzsungelben kb. 90 állatfaj él. Majmok, törpe víziló, tapír, leopárd, krokodil, papagájok stb. A Henry Doorly állatkert büszkeségét nem csak az állatkedvelők szeretik. A dzsungel egyike a legszebb beltéri arborétumoknak.
 
A Sivatag Dóm a világ legnagyobb fedett, azaz beltéri sivataga. 31 millió dollárba került. 3900 m2-en terül el. Több sivatag típust kombinál. Van benne egy darab a Namíb sivatagból, az Ausztrál vörös sivatagból és az amerikai Sonora-ból. Az állatkert sivatagában van prérikutya, puma, mérges kígyó, gyalogkakukk, kenguru, sivatagi róka stb.
 
További látnivalók:
-A 3,4 millió literes akvárium, mely bemutatja a vízi élőlényeket, a sarkoktól Amazóniáig.
-Érzékek Kertje arborétum, melyben madarakat és több mint 250 növényfaj  tekinthetünk meg.
-Hubbard Gorilla Völgy, melyben több majom és gorilla faj él.
-Durham Család Medve Kanyon, a medvék területe, és a jegesmedvék is itt találhatók, a 110.000 literes medencéjükben. Az 1300 m2-es lepke és rovar ház.
-Madagaszkár Expedíció, ahol Madagaszkár állatai (többek között 7 lemúr fajta) és növényei találhatók.
 
A Henry Doorly állatkert jelenleg Nebraska állam legnagyobb látnivalója. Az elmúlt 40 évben 25 millió látogatója volt.



Képek  (Az eredeti mérethez kattints a képre)

















Videó











A tartalomjegyzékhez kattints ide:

A blogban található állatkertek

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése